Translate

štvrtok 27. novembra 2014

Boh - Ty - Tvorba



Ja, -0.  Skúsil som teraz.
Boh - Ty - Tvorba :
Akú to má pointu, prestaň na chvíľku, otvor oči, niečo sa ti prejaví, reálny Svet sa zobrazí, toto sa nedá pochopiť, zmysel je skrytý, tak to je, teraz, zajtra možno nie. Myslím, že to zatiaľ nikto nedokázal, neviem, či sa to zmení, my by sme to chceli, možno odpoveď je až v cieli. Preto sa stále hľadá, musí prísť ten, čo to odhalí, prinesie na Zem to vyššie, ktoré sa ku svojmu poslaniu vyjadrí, ku všetkému sa prihlási, príjme zodpovednosť. Verím, že by Svet bol potom bohatší, krajší, pokiaľ je ozaj hodnotný, čo neviem, všetko je možné, tu veľa vecí nesedí. Možno si nás chce, len podmaniť, uchrániť si svoju moc, potom jediná šanca je ho zvrhnúť, vylepšiť mu existenciu, ušetriť mu tápanie, nastaviť ho hodnotne, nahradiť ho lepším, schopnejším. Isto aj Boh má veľa nedostatkov, isto ma aj čierne svedomie, preto je Svet taký, aký je, utrpenie je silná črta,
všetkých živých bytostí, samotnej planéty Zem. Možno, tam nie je ten kompetentný, možno mu, len chutí moc, tak to vyzerá. Aké je tomu tak, sám sa časom zničí, možno ho zničí, ak ho odhalíme, neobháji svoje skutky. Bude možnosť, ako ho vymeniť, on riadi tento Svet, podieľa sa na utrpení, všetkých bytostí, bude súdený, ocitne sa v pozícii, ako my, bytosti na Zemi, niekto ho vymení. Len to je taká rozprávka, keby šiel Svet dobrou cestou, čo sa zatiaľ nedeje, nevzdajme sa nádeje, raz bude Svet a život, lepší, krajší. Máme predstavu, že Boh musí byť dobrý, čo je možno jeho zámer, vládne nám, dosť možné, niečo Čierno kňažné. My v túžbe, aby sme žili po smrti v tomto tele, či aby nás oslobodil od nášho trápenia, sa na neho obraciame s prosbami. Možno nie je tak krásny a dobrý, ako by sme chceli, ale verím, že smrť, nie je koniec našej existencie, to je dôležité, ostatné sa možno časom zmení. Isto, nie je taký, ako si ho my ľudia na Zemi predstavujeme, čo je dosť možné, nemusí byť tak dobrý, to je len naša túžba, predstava, môže to byť inak. Je ťažké riadiť tento Svet, možno preto musí taký byť, spoliehaj sa na seba, nie na Boha, sám teraz za seba zodpovedáš, cti svoje hodnoty, maj dobrú vieru, že tento Svet je hodnotný. Napísal som, len preto, že ozaj nevieme a všetko je možné, nič nie je isté, tento Svet je krutý, zlý, môže to tak byť, chcel som to, len spomenúť. Možno raz Svet, bude krásne miesto, ubudne utrpenia, ale možno to tak musí byť, aby sa naše Duše vyvíjali, aby sme sa učili. Len ťažké skúšky nám pomôžu byť ušľachtilí a hodnotný, teraz sa to musíme naučiť, preto je Svet taký. Maj dobrú vieru, neboj sa, život je dar, chráň si ho. Ver sebe, spoliehaj sa na seba, ver v dobro tohto Sveta, ver tomu, čomu Ty chceš, je to tvoja vec.

Ťažké veci majú vyššiu hodnotu, možno preto, to všetko, život  na Zemi, ako peklo, cesta do strmých schodov, výstup na vysokú horu. Byť odhodlaný a nezlomný, prekonať všetky ťažkosti, po búrke vyjde Slnko, objaví sa netušené, zistíme, že to pôjde, že môže byť dobre, poučiť sa z chýb. Nikdy sa nevzdať, čím hlbšia je priepasť, tým viac nás zocelí, naučí, raz zabudneš na tie problémy, príde nové vedomie, poznanie, po búrke znova povstaneš, uvidíš krásny Svet, stúpne tvoja hodnota. Ver mi, padol som niekoľko krát. Bolo to peklo, ale neuveriteľne silné zážitky, úplne iný pohľad na Svet a Život, pohľad, ako sen, už inak pozerám na hviezdy, tento Svet je mystický, duchovný a zázračný. Cesta mohutným peklom, silný osobný prielom, zmena, posilnenie, vzostup vedomia, zušľachtenie môjho Ja, rozšírený rozmer mysle, osobný prevrat. Ak si veľký bojovník a neuspokojíš sa, čo sa dá len na čas, tak boj nikdy nekončí, stále sa budeš byť za svoje hodnoty. Bude ťa drviť klamstvo a nespravodlivosť, utrpenie všetkých bytostí, budeš mať proti sebe, všetko zlo, nekonečný boj. Veľa porážok a pádov, musíš veriť, že aj v niektorom boji zvíťazíš, musíš si vážiť úspechy. Pokorný, kľudný, časom silný bojovník za lepší Svet, raz to dosiahneš, dôležité, koľko ľudí sa vydá na túto cestu. Bojovník pravdy, od teraz, až navždy. Nie si, ako každý.

Ideme všetci spolu, vytvárame spoločné, rozhodujeme aký bude zajtra Svet. Každý prispeje svojim osobitým spôsobom, svojím príbehom, formujú sa názory, vzájomne sa ovplyvňujeme. Dobré je, správnym názorom sa nechať ovplyvniť, prijať za svoje, takto skvalitňovať, svoje Ja, svoje postoje a skutky, zlepšovať sa. Filozofia je silná veda, akú prijmeme, aký prirodzene sme, taký bude celý Svet, preto sa treba vyjadrovať, to správne hľadať, uvažovať a vyvíjať sa, ladiť svoje Ja. Individuálna viera, postoj, že Ja som Boh, keď chcem kritizovať, musíme mať osobné zázemie, svoje učenie, svoju kvalitu, svoju vlastnú filozofiu, svoju osobnú vieru, hodnotne prispievať celku. Isto nerobiť iným, čo my sami nemáme radi, neútočiť na slabosti iných, podporiť na každom a vždy to dobré, hľadať cestu k súladu a zhode, vzájomnej podpore, budovať spoločné. Každý má svoje pozitíva i negatíva, vždy sa nájde dobrá vec i chyba, nikto nie je ideál, všetci sme na ceste poznania a hľadania. Potom sú taký, čo prinesú dar, zmenia Svet, takých akých niet, geniálne, zázračné bytosti, od ktorých sa dá veľa naučiť. Ich posolstvo svojim životom zhodnotiť, šíriť dobré, zdravé, isť po ceste ku kráse, nech sa veci zmenia, aby sme si my a naša planéta vydýchli. Umenie je krásna vec, keď oslovuje našu dušu, keď je hodnotné, nie povrchné vyrábanie, ale precítená tvorba. Vyjadrovanie zo svoje duše, estetické, krásne, umelecké diela, kreatívna, zmysluplná tvorba. Každý má v sebe netušený dar, niečo vytvárať, niečo tvoriť, vyjadriť svoju bytosť, potešiť svoju dušu. Na to je teraz veľký priestor, je informačný vek, internet je skvelé médium, skvelá vec, viac a viac ľudí to začína využívať, pribúda počet ľudí, čo sa vyjadrujú tvoria. Viac a viac nám ponúka budúcnosť, ako pribúda osobná a osobitá tvorba jedincov, Svet sa vyvíja mení a zhodnocuje. Každý deň pribudne nové, objavujú sa nové zdroje, informácie sa šíria, rozvíja sa poznanie. Umenie je krásna vec, vyjadrovať svoju Dušu, svoj Svet, kreatívne investovať energiu, formovať svoju myseľ, vyjadrovať, čo nás oslovuje, čo snami hýbe, prejaviť prečo žijem. Snaha vytvoriť, niečo krásne, niečo vlastné, hľadanie svojho štýlu, krásna svojej Duše, prejaviť svoje Ja, vyjadriť sa bez zábran. Kreatívne sa vyvíjať, tvorivo sa realizovať, ďalšie bytosti zaujať, inšpirovať, motivovať k tvorbe. Hľadať to dobré. Inšpiruj sa, skús, rozvíjaj svoj vkus, objav netušené.

Každý je originál, treba to skúsiť vyjadriť, prejaviť, svoje Ja, ostatným predstaviť, rozbehnúť proces osobnej tvorby. Prejav sa, vyjadri sa, nájdi význam, objav nové, vyjadri niečo svoje. Tvoriť je dobré.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára